Drie+sterren+gehele+Livar%2Dketen
Nieuws
©

Drie sterren gehele Livar-keten

De gehele Livar-keten krijgt op vrijdag 21 oktober officieel drie sterren van het Beter Leven Keurmerk. Peter Verdaasdonk, directeur Dierenbescherming zal de erkenning uitreiken op de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch in Echt. Tevens is op deze dag de officiële opening van de kraamstallen en heropening van de vleesvarkensstal.

De Livar-varkensvleesketen is gestart in 1999 op de kloosterboerderij. Voor de vleesvarkens had Livar al langere tijd drie sterren. Voor de zeugen is dit sinds begin dit jaar het geval. Als laatste heeft de uitsnijderij onlangs drie sterren gekregen. Daarmee is Livar de enige niet biologische keten met drie sterren.

Tijdens de opening zijn de nieuwe kraamstallen te zien. Hier werkt Livar aan een verdere optimalisatie van het dierenwelzijn, de diergezondheid en het verlagen van emissies door gebruik te maken van een speciale "High Welfare" vloer. De vleesvarkensstal is herbouwd na de brand in april 2016. In deze stal hebben de varkens buitenuitloop en daar kunnen ze wroeten in het zand. In de stal wordt onderzocht hoe de geur- en ammoniakemissies zo laag mogelijk zijn te houden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer