Verhuur+lege+stal+serieus+aanpakken
Nieuws
©

Verhuur lege stal serieus aanpakken

Verhuren van leegstaande stallen of bedrijfsruimtes kan een welkome aanvulling zijn op uw inkomsten. Leegstaande stallen op afgelegen plekken zijn echter ook gewilde locaties voor drugscriminelen. Check daarom altijd of iemand goedwillend is.

Verhuren van leegstaande stallen of bedrijfsruimtes kan een welkome aanvulling zijn op uw inkomsten. Leegstaande stallen op afgelegen plekken zijn echter ook gewilde locaties voor drugscriminelen. Ruimtes als voormalige gierkelders of zolders worden gebruikt als laboratoria voor synthetische drugs of het telen van hennepplanten. Daarnaast kan bij de productie van wiet en synthetische drugs geuroverlast ontstaan en vinden extra activiteiten op het erf en in de schuren plaats.
Omdat de overheid zich afgelopen jaren focust op het aanpakken van die illegale praktijken lijkt het of het probleem van drugproductie op het platteland toeneemt. “Toch hebben wij die indruk niet”, zegt Marcel Nicolaes, teamleider Team Ondermijning Limburg. “Het is een probleem van alle tijden. Bijzonder is wel dat drugscriminelen juist die ondernemers weten te vinden waar het niet goed mee gaat. Vaak gebeurt dat benaderen en inpalmen van boeren op een zeer subtiele wijze.”
Ruimtes aan drugcriminelen verhuren is vragen om problemen. “Als verhuurder kun je willens en wetens meewerken aan overtreding van de Opiumwet. Dat kan jarenlange onvoorwaardelijke gevangenisstraffen opleveren en de gemeente kan overgaan tot het sluiten van jouw bedrijfspanden. Bezint eer ge aan zo’n avontuur begint.”

Vier tips van Nicolaes om te checken of iemand een ‘serieuze’ huurder is:


 1. Zeg dat je een huurcontract op wilt stellen;

 2. Vraag om een paspoort en vertel dat je een kopie wilt maken;

 3. Geef aan dat huurpenningen overgemaakt moeten worden per bank;

 4. Benadruk dat je als verhuurder je erf in de gaten wilt houden en buiten de stallen camera’s op gaat hangen. Een kwaadwillende is dan snel verdwenen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer