Voerwinst+zeugen+stijgt+flink
Nieuws
©

Voerwinst zeugen stijgt flink

Normaal dalen de biggenprijzen in deze periode. Nu stijgen ze en kunnen zeugenbedrijven in de tweede helft van het jaar positieve resultaten boeken.

Door de stijgende biggenprijzen en de positieve verwachtingen voor de komende periode heeft DLV Advies de prognose voor de rest van het jaar bijgesteld. De prognose is nu dat de cumulatieve voerwinst over heel 2016 stijgt naar 677 euro per zeug.

Bij de vorige prognose van de voerwinst ging men er nog van uit dat cumulatieve voerwinst van de zeugen dit jaar op 560 euro uit zou komen.  Door de flinke bijstelling van de prognose naar boven toe, komt de voerwinst nu uit boven de kritieke voerwinst van 610 euro. Deze kritieke voerwinst heeft een gemiddeld zeugenbedrijf nodig heeft om alle kosten te kunnen betalen. Met de verwachte voerwinst van dit jaar is echter nog lang niet het tekort van vorig jaar gedekt. Toen kwam de voerwinst uiteindelijk uit op 401 euro per zeug. Oftewel een tekort van ruim 200 euro per zeug.

Goede resultaten in 2017 blijven nodig om voldoende reserves op te bouwen voor een dip in de prijzen die vrijwel onvermijdelijk zal komen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer