Duitse+varkensstapel+krimpt+verder
Nieuws
©

Duitse varkensstapel krimpt verder

De daling van de dieraantallen en met name van de zeugen zal waarschijnlijk een positieve uitwerking hebben op de prijzen in de komende periode.

De krimp van de Duitse varkensstapel zet door. Dat blijkt uit de cijfers van het Duitse statistiekenbureau Destatis. Ten opzichte van november vorig jaar is de zeugenstapel in mei gedaald met 63.000 dieren naar 1,91 miljoen dieren.

In alle categorieën varkens zijn dalingen te zien. Het aantal biggen onder de 50 kilo lichaamsgewicht is bijvoorbeeld gedaald met 236.000 dieren naar 53 miljoen dieren in mei. Het aantal vleesvarkens (boven de 50 kilo) daalde met 272.000 dieren naar 11,7 miljoen dieren.

Het aantal bedrijven is daarbij ook afgenomen. Er zijn het afgelopen half jaar 600 bedrijven met zeugen gestopt. Er zijn nu nog 9.000 bedrijven met zeugen. Het aantal vleesvarkensbedrijven daalde met 1.300 naar 20.400 bedrijven.

De daling van de dieraantallen en met name van de zeugen zal waarschijnlijk een positieve uitwerking hebben op de prijzen in de komende periode. Wel staat tegenover deze daling dat de Spaanse varkensstapel blijft groeien.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer