Rabo+steunt+Vitalisering%2C+POV+nu+aan+zet
Nieuws
©

Rabo steunt Vitalisering, POV nu aan zet

Maandag 30 mei kunnen de varkenshouders gaan stemmen over het actieplan Vitalisering varkenshouderij. Steun in de rug is dat de Rabobank al heeft aangegeven akkoord te zijn met de plannen.

Het actieplan Vitalisering Varkenshouderij is de afgelopen periode bijgesteld op basis van de POV-raadplegingsavonden begin maart. Dat is gebeurd in overleg met tussen de drie partijen: het ministerie van EZ, Rabobank en de POV. Het actieplan Vitalisering Varkenshouderij is nu klaar. De Rabobank heeft het actieplan al voorgelegd aan de Raad van Bestuur en die heeft akkoord gegeven. Uitvoering van het plan hangt echter nog wel af van de goedkeuring door beide andere partijen.

Maandagavond 30 mei krijgen de POV-leden in de algemene ledenvergadering een toelichting op het actieplan en kunnen ze er vervolgens over stemmen.

Voor staatssecretaris Martijn van Dam, van EZ zal een positieve uitslag van belang zijn. Steun vanuit de sector is nodig, anders is het actieplan niet uitvoerbaar en dan zal de staatssecretaris geen handtekening zetten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer