Afrikaanse+varkenspest+blijvertje+in+de+EU
Nieuws
©

Afrikaanse varkenspest blijvertje in de EU

Het lijkt er steeds meer op dat Afrikaanse varkenspest (AVP) geen exotische ziekte meer is in de EU. Het pestvirus blijft zich sinds 2014 verspreiden binnen de Baltische staten met name in Estland en Letland. Ook in Polen is het nog steeds onrustig net als in Rusland. En sinds begin 2016 kampt ook de Oekraïne met AVP en zijn er al negen uitbraken gemeld bij de OIE.

Volgens gezondheidsexperts kan de situatie zich in de komende maanden verergeren omdat varkenspest zich bij hogere temperaturen sneller verspreid. Uitgebreide hygiënemaatregelen in de bovengenoemde landen moeten ervoor zorgen dat de veewetziekte zich niet westwaarts gaat verspreiden. Want als AVP terechtkomt in het grootste varkensproductieland van de EU, Duitsland, dan zijn de gevolgen immens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer