Top+Pi+scoort+ruim+een+euro+beter
Nieuws
©

Top Pi scoort ruim een euro beter

Nakomelingen van de Top Pi-eindbeer scoren het beste op AutoFOM, blijkt uit de testresultaten van de Warentest Mastferkel van Landwirtschaftskammer NRW in Duitsland. De Top Pi-nakomelingen brachten 1,10 tot 1,20 euro per slachtvarken meer op dan het gemiddelde van de test, meldt Topigs Norsvin. In alle combinaties met verschillende zeugenlijnen scoorde de Top Pi het best op gebied van AutoFOM.

De hoogste AutoFOM- score en het hoogste aanhoudingspercentage gecombineerd met een hoge daggroei en een lage voerconversie maakt dat de Top Pi-nakomelingen het hoogste financieel rendement realiseren. “We stoppen veel energie in de genetische vooruitgang van de Top Pi.’’ Zegt Jean-Marie van Oort, directeur van Topigs Norsvin Nederland. “De Warentest onderstreept onze inspanningen en laat zien dat de Top Pi de hoogste marges geeft.’’

Topigs Norsvin blijft investeren in de genetische verbetering van de Top Pi-eindbeer onder andere door inzet van de modernste technologie. Een voorbeeld van de inspanningen is de opstart van een nieuw state-of-the-art kernfokbedrijf in Duitsland. Dit bedrijf start dit jaar en zal naast uitgebreide vitaliteitsprotocollen, genomic selection, individuele voeropname- en groeiregistratie ook de nieuwste van CT scannen afgeleide techniek gebruiken voor bepalen van de karkaskwaliteit.

De Warentest Mastferkel vergeleek vier belangrijke Piétrain eindbeerlijnen in Duitsland. Sperma van deze lijnen werd gebruikt om op zes vermeerderingsbedrijven zeugen van vier verschillende zeugenlijnen te insemineren. De inseminaties vonden plaats in mei 2014. De nakomelingen werden getest op proefstation Haus Düsse en geslacht door Westfleisch.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer