Nieuwe+fokkerijtechnieken+noodzaak
Nieuws
©

Nieuwe fokkerijtechnieken noodzaak

De Europese koepelorganisatie van boeren en tuinders, Copa en Cogeca, dringt aan op het versneld beoordelen van nieuwe veredelingstechnieken. Innovatieve technologische ontwikkelingen kunnen eraan bijdragen dat Europese boeren concurrerend blijven. Met innovatieve veredelingstechnieken kunnen fokkerijen inspelen op bijvoorbeeld klimatologische veranderingen. Ze kunnen ervoor zorgen dat boeren dieren krijgen die beter om kunnen gaan met warmtestress, meer weerstand hebben en efficiënter omgaan met grondstoffen en water.

Secretaris-generaal bij Copa Cogeca, Pekka Pesonen: “Nieuwe veredelingstechnieken zijn zeer belangrijke instrumenten om in de veehouderij genetische verbetering te krijgen. Voordat bijvoorbeeld fokkerijen geld in dergelijke technieken steken, moeten er rechtszekerheid zijn en dient de interne Europese markt goed te functioneren. Daarom pleit Copa Cogeca ervoor om veredelingstechnieken door experts te laten analyseren en te beoordelen volgens wetenschappelijke criteria. En wel zo snel mogelijk. Alleen een innovatieve land- en tuinbouw is in staat goed in te spelen op de veranderende en de groeiende naar agrarische producten.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer