Europa+eet+meer+varkensvlees+in+2015
Nieuws
©

Europa eet meer varkensvlees in 2015

De gemiddelde consumptie van varkensvlees per hoofd van de bevolking in de EU is in 2015 opnieuw gestegen. De 40,9 kilo is een paar ons hoger dan in 2014. De jaren ervoor daalde de gemiddelde varkensvleesconsumptie jaar op jaar.

De grootste varkensvleeseters in de EU zijn de Oostenrijkers met ruim 56 kilo per persoon per jaar. De Polen en Spanjaarden zijn afgelopen jaar meer gaan consumeren en zitten ongeveer een kilo daaronder. Beide landen zijn het land van de rasechte varkensvleeseters, Duitsland voorbijgestreefd. De Duitsers staan nu op plek vier van de EU-ranglijst van varkensconsumptie in 2015. Ze zijn afgelopen jaar minder varkensvlees gaan eten en komen nu op een jaarconsumptie van circa 53 kilo per persoon.

Met circa 37 kilo per persoon zit Nederlander onder het EU-gemiddelde. In Nederland is de gemiddelde consumptie gedaald met ongeveer een halve kilo per persoon.

Consumenten uit het Verenigd Koninkrijk zijn afgelopen jaar iets meer gaan kopen. Ze consumeren circa 24,5 kilo varkensvlees, maar zijn daarmee de laagste afnemers binnen de EU.

Dat meldt AHDB

 

.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

Meer weer