NVV sleept 11 miljoen euro binnen

Door het winnen van de zaak Aujeszky-rente is de SER veroordeeld tot het betalen van ruim 11 miljoen euro aan de NVV. Het Gerechtshof in Den Haag heeft de NVV op 8 maart opnieuw in het gelijk gesteld inzake de uitbetaling van de Aujeszky-rente vanaf 1993 door de Sociaal Economische Raad (SER). 

Dit bedrag komt bovenop de 16,1 miljoen euro die de SER al in 2013 van de rechter moest uitkeren aan de NVV. 

Varkenshouder Willie van Gemert uit Helvoirt staat aan de wieg van de 21 jaar slepende Aujeszky-procedure. Als eenling startte hij in 1995 de procedure omdat hij het niet eens was met de Aujeszky-entingen tegen vastgestelde tarieven. Eind jaren negentig pakte de NVV en vijf varkenshouders de procedure op. NVV wilde genoegdoening voor álle leden-varkenshouders. "En dat is vandaag gebeurd. Onze leden en oud-leden verdienen deze gerechtigheid. De strijdvaardigheid die NVV al zo lang kenmerkt, is vandaag terecht opnieuw beloond", aldus NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer