Check draagconstructie kunststof roosters

Net als alles zijn ook kunststof roosters aan slijtage onderhevig, zeker boven mestputten met corrosieve dampen. Circa 20 jaar geleden werden deze roostertypen met name in opfokafdelingen geïntroduceerd. Stalinrichter Van Osch Uden geeft aan de laatste tijd steeds vaker geconfronteerd te worden met slijtage aan onderleggers bij die roosters. Het gevaar bestaat dat de strippen doorbreken, waardoor de biggen in de mestput terecht komen.

Deze ongewenste situatie moeten varkenshouders voor blijven. Van Osch tipt varkenshouders om na het schoonspuiten van afdelingen de onderleggers eens goed te inspecteren. De kunststofroosters kunnen daarna in vrijwel alle gevallen weer gewoon teruggelegd worden omdat de draagconstructie nog goed voldoet.

Wordt er wel vergaande slijtage waargenomen, dan is het verstandig de onderleggers te vervangen. Van Osch levert glasfiber-, rvs delta-i en de bekende gegalvaniseerde stalen onderleggers. De gemiddelde levensduur van gegalvaniseerde strippen is door de inwerking van ammoniak en mest ongeveer 12 tot 15 jaar.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer