Biologisch is booming

De afzet van biologisch varkensvlees bij leverancier De Groene Weg is dit jaar groter dan ooit. De marktleider in Nederland meldt in 2015 vleesproducten van ruim 80.000 biologische vleesvarkens aan de man te brengen.

De stijgende vraag naar biologisch varkensvlees is toe te schrijven aan de toegenomen media-aandacht voor biologisch. Veel mensen beoordelen de beleving ervan als positief en vinden biologisch vlees passen bij een maatschappelijk verantwoorde levensstijl.

Ook tijdens de Kerstdagen staat bij veel consumenten biologisch vlees op het menu. Supermarkten spelen op de trend in door meer biologisch vlees op te nemen in het assortiment.

De Groene Weg werkt nauw samen met varkenshouders om er voor te zorgen dat voldoende vlees wordt geproduceerd. Daarvoor is een groeitraject ontwikkeld waarlangs de productie zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid en in de komende jaren verder zal uitbreiden. 

Naast het verkopen van biologisch vlees in nederland is De Groene Weg ook actief op afzetmarkten in landen als Duitsland, Denemarken, Italië, Frankrijk en Spanje.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer