Twee op maat PRRS-vaccins gelanceerd

Met Ingelvac PRRSFLEX EU voor biggen en ReproCyc PRRS EU voor zeugen en gelten lanceerde Boehringer Ingelheim twee nieuwe varkensvaccins tegen PRRS. PRRS komt wereldwijd voor bij varkens en veroorzaakt vruchtbaarheidsstoornissen bij zeugen en luchtwegproblemen, verminderde groei en verhoogde sterfte bij biggen en vleesvarkens. Met de nieuwe vaccins kunnen varkenshouders de economische schade van de virusaandoening flink beperken.

Dr Joachim Hasenmaier, verantwoordelijk voor de Corporate Board Divisions Animal Health en Consumer Healthcare bij Boehringer Ingelheim. “Wij hebben met de ideale op maat gemaakte PRRS-vacins een effectieve oplossing voor duurzame PRRS-controle op varkensbedrijven in heel Europa.”

Ingelvac PRRSFLEX EU vermindert luchtwegproblemen en is het enige PRRS vaccin specifiek ontwikkeld voor biggen. Het vaccin kan ingezet worden bij biggen vanaf 17 dagen leeftijd. Zeugen en gelten kunnen in alle stadia van de dracht worden gevaccineerd met ReproCyc PRRS EU. Dit zorgt voor minder vruchtbaarheidsstoornissen zoals vroeggeboorte, zwakke biggen en neonatale sterfte.

In 2014 was 70 procent van de zeugen en biggen in Europa positief voor PRRS. In Nederland is 80 procent van de vleesvarkens bij de slacht serologisch positief voor PRRS. De schade bij vleesvarkens wordt door Nederlandse varkensdierenartsen geschat op 3 tot 4 euro per verkochte big.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer