Kinderen enthousiasmeren voor varkens

Het Weekend van het Varken heeft in Vee&Logistiek Nederland een goede ambassadeur. Voorzitter Henk Bleker stond dinsdag 8 september met een veewagen met biggen bij een basisschool in Sint Oedenrode. Samen met Doreen van den Berkmortel van Van den Berkmortel varkenshandel en varkenshouderij liet Bleker aan de jeugd zien hoe varkens en biggen vervoerd worden.

In groepjes gingen de kinderen de laadklep op om onder vakkundige begeleiding naar de varkens in de veewagen te kijken. Volgens Bleker konden de schoolkinderen niet wachten om biggen te aaien en allerlei vragen te stellen over varkens en biggen. Van den Berkmortel deelde heerlijke worstjes uit en vroeg de kinderen waar deze van gemaakt worden. “Van een varken”, kreeg ze als antwoord.

Tot slot riep Bleker iedereen op om op 12 of 13 september naar het Weekend van het Varken te komen. Bij 39 boerderijen kan iedereen met eigen ogen te zien hoe varkens gehouden worden. Vee&Logistiek Nederland is dit jaar aanwezig op het bedrijf van Van den Berkmortel in Sint Oedenrode.

Meer informatie over het Weekend van het Varken.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer