Kostprijsnadeel wordt actiemotto

Donderdag start de eerste publieksvriendelijke actie van varkensboeren in Den Haag met uitdelen van broodjes beenham. Dit gebeurt onder het motto: ‘Als we dan toch niets verdienen, dan geven we het liever gratis weg’. Ongeveer honderd varkenshouders vanuit NVV, LTO en de actiegroep‘Eerlijke prijs agra’ zullen dat op 3 september rond de middag op het Plein bij de Tweede Kamer voor hun rekening nemen.

Ook wordt dat meteen de aftrap van de ‘Actie 20 Cent’. De varkenshouders vragen het publiek om minimaal 20 cent te doneren. Dit bedrag staat voor het verschil in de kostprijs van een kilo in Nederland geproduceerd varkensvlees ten opzichte van die in Europa. Dit kostprijsnadeel is ontstaan door aangescherpte regels op het gebied van dierenwelzijn en milieu.

Het totaalbedrag dat met de actie binnenkomt gaat naar een goed doel. Begin januari krijgen de Voedselbanken Nederland het totaalbedrag gedoneerd. Voor dit doel is gekozen omdat varkenshouders goed weten hoe het is om geen brood op de plank te hebben”, aldus NVV-voorzitter Ingrid Janssen en Eric Douma, waarnemend voorzitter LTO Varkenshouderij.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer