Burgerpetitie breekt lans voor varkensboer

Dat Nederlandse wetgeving boven de Europese wet gaat, vanwege de maatschappelijke eisen, gaat er bij de gewone burger, de Helmonder Wilbert Linders. niet in. Daarom is hij de petitie gestart: Help de Nederlandse varkensboeren uit de wurggreep.

Linders is de petitie gestart nadat staatssecretaris Dijksma geen krimp gaf in het gesprek met NVV en LTO. Hij vindt het geen manier van onderhandelen dat Dijksma alles afschuift op de maatschappelijke eisen. En een werkgroep samenstellen die naar oplossingen moet zoeken is mooie politiek. “Maar dat duurt allemaal veel te lang. Dat weet ik uit ervaring toen ik vroeger ook in de politiek zat.”

Linders kwam voor het eerst met varkenshouders in contact via Vair-varkensvlees. “Dat is natuurlijk een heel specifieke tak van de varkenshouderij, maar hierdoor is mijn interesse gewekt. Daarna ben ik ook in contact gekomen met andere varkensbedrijven.” Hij vindt dat varkenshouders veel investeren om te voldoen aan alle eisen die op het gebied van milieu en welzijn aan hen worden gesteld. En hij bewondert het feit dat de varkenshouders hiertoe zoveel geld investeren in hun bedrijf. “Ze kunnen er vervolgens niets aandoen dat ze door de Russische boycot in grote problemen komen. Een tegemoetkoming vanuit de politiek is dan op zijn plaats.”

Met de petitie wil Linders de burger wakkers schudden. De petitie die drie dagen geleden is gestart, is inmiddels door ruim 150 mensen ondertekend. “Natuurlijk zijn er op dit moment nog veel varkenshouders die de petitie ondertekenen. Maar ik zie op twitter dat veel burgers het bericht delen.” Hij vindt het goed dat de NVV en LTO terughoudend zijn met hun acties. “Je kweekt geen sympathie met blokkades. Dat kost alleen maar veel geld en je bereikt je doel er niet mee.” 

Onderteken en deel deze petitie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer