Haps kan Hilckmann verwelkomen

Op 15 juli ging de kogel dan eindelijk door de kerk en is een akkoord bereikt over de verhuizing van Slachthuis Nijmegen (Hilckmann Meat). Na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan Nijmegen Waalfront in 2010, werd duidelijk dat varkensvleesverwerker Hilckmann voor 2018 vertrokken moest zijn. En dit gaat lukken nu er ruim 25 miljoen euro betaald gaat worden voor de  gebouwen en ondergrond om de bedrijfsverhuizing naar Regionaal Bedrijvenpark Laarakker in de gemeente Cuijk mede mogelijk te maken. Jarenlang was met name dat financiële aspect een heikel punt. Met de nieuwbouw van de varkensslachterij in Haps is een aanzienlijk hoger bedrag gemoeid.

Naast de gemeente Nijmegen en Cuijk zijn diverse overheden, waaronder de provincies Gelderland en Noord-Brabant bij de onderhandelingen betrokken. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) fungeerde als procesbegeleider. Alle partijen zijn tevreden over het bereikte akkoord.

De verplaatsing van de varkensvleesactiviteiten zal ergens in 2017 plaats gaan vinden. Voor het concreet maken van de plannen en het binnenhalen van de vergunningen rekent Hilckmann 6 tot 9 maanden. De bouw en inrichting van de nieuwe locatie kost nog eens 12 tot 15 maanden. De verwerkingscapaciteit zal rond de 25.000 varkens per week zijn.

De nieuwe fabriek zal kunnen wedijveren met de top van de varkensslachterijen in de EU. Concurrerend op kosten door te kiezen voor de meest bij de tijd zijnde technologieën. Natuurlijk voldoet het bedrijf aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en dierwelzijn.

De werkgelegenheid van ruim 460 mensen blijft dankzij de verhuizing behouden voor de regio.

Directieleden Dominique en Kathelijne Hilckmann geven aan enorm blij te zijn dat het in goede samenwerking is gelukt om dit complexe proces af te ronden. “De oplossing is er, dus kunnen wij ons nu volop richten op innovatie en ontwikkeling op het gebied van food, feed en pharma. Dat zal zeker spin-offs van innovatieve starters opleveren.”

Lees meer over het Hilckmann-traject.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer