Mestinvesteringsfonds steunt vijf projecten

Het Mestinvesteringsfonds, een samenwerkingsverband van 22 diervoederleveranciers, ondersteunt twee nieuwe mestverwerkingsinstallaties. Greendal Vergisting CV in Dalfsen en Terramass BV in Odiliapeel krijgen geld uit de pot van het fonds. Hiermee komt het totaal aantal medegefinancierde mestverwerkingsprojecten uit op vijf stuks. Deze vijf projecten verwerken ruim anderhalf miljoen kilo fosfaat.

Binnen enkele maanden verwacht het Mestinvesteringsfonds nog een aantal projecten financieel te ondersteunen. Deze gaan samen 700.000 kilo fosfaat verwerken. Dat zou betekenen dat ongeveer 10 procent van de 22,5 miljoen kilo fosfaat die er tot op heden verwerkt worden, met geld van het fonds tot stand is gekomen.

“Financiering van mestverwerkingsprojecten is de grootste bottleneck”, stelt Ruud Tijssens, bestuursvoorzitter van het Mestinvesteringsfonds. “Er zijn veel projecten, met vaak al wel de noodzakelijke vergunningen. De businesscases zijn niet eenvoudig, maar het rondzetten van de financiering kost veel tijd.”

“Veel van de projecten bouwen voort op bestaande biogasinstallaties,” zegt Fondsmanager Marc Stals. “Naast projecten bij loonwerkers zien we nu ook dat meer projecten komen die volledig in boerenhanden zijn.”

Lees ook: Mestverwerkingscapaciteit groeit gestaag.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer