Beperk belasting leidingwater tot 100 euro

Leveranciers van drinkwater zijn verplicht de belasting op leidingwater (BoL) in rekening te brengen bij hun afnemers. Deze belasting is per 1 januari 2015 verhoogd naar 33,3 cent per 1.000 liter (exclusief 6 procent btw). BoL wordt net als in 2014 geheven over de eerste 300 kuub in een periode van 365 dagen.

Dit betekent dat grootverbruikers, zoals varkenshouders, boven die afnamegrens van 300 kuub per jaar die belasting niet hoeven te betalen. Deze belastingvrijstelling moeten ze dan wel goed regelen met hun drinkwaterleverancier.

Brabant Water geeft aan vijf weken voordat een jaarafrekening wordt opgemaakt een brief naar hun grootverbruikers te sturen. Daarin staat exact wat ze moeten doen om per WOZ-eenheid in aanmerking te komen voor de belastingvrijstelling. Een varkenshouder zal bijvoorbeeld een taxatierapport op moeten sturen naar zijn waterleidingbedrijf. Brabant Water tipt om alles secuur in te vullen, want anders gaat het niet hoeven betalen van BoL niet door.

Volgens Brabant Water kan de vrijstellingsregeling gunstiger uitvallen voor een varkensboer als die bijvoorbeeld twee watermeters op één WOZ-eenheid heeft. Die is ‘slechts’ 100 euro per jaar aan BoL kwijt.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer