Kroef fermenteert

Eric Kroef bouwde een nieuwe varkensstal in 2012. Hij investeerde meteen in apparatuur om te kunnen fermenteren, omdat hij verwachte om € 5,- per varken met fermenteren extra over te houden. Om het fermentatieproces goed te kunnen laten verlopen is warmte en hygiëne erg belangrijk. De warmte haalt hij via een warmtewisselaar uit de het luchtkanaal en een warmtepomp die de warmte uit de vloer van de etagestal haalt. Reinigen en ontsmetten van de fermentatietanks is belangrijk om de juiste omzettingen te krijgen.
Lees ook het artikel fermenteren.



Tekst: Pieter Swinkels
Beeld: Koos Groenwold 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer