Stuivertje wisselen in Vion-top

Frans Stortelder schuift in ijltempo in rang op binnen Vion Food Group. De veranderende focus, het versterken van de verwaarding van varkensvlees, is voor Vion de reden om een andere kartrekker naar voren te schuiven. Extra nadruk op valorisatie van vlees, de expertise van Stortelder, moet de bedrijfsresultaten significant verbeteren.

In juli 2014 kwam Stortelder, na 12 jaar een eigen slachterij in Denemarken te hebben gehad, binnen als projectmanager Valorisatie bij Vion Food. Daarvoor werkte hij bij Vion-voorgangers Dumeco en Sturko Meat Group.

Stortelder wordt pas officieel de nieuwe COO Pork Vion Food, mits zijn voorgenomen benoeming wordt goedgekeurd. Volgens een perswoordvoerder is dat een kwestie weken. Dan wordt hij verantwoordelijk voor alle operationele zaken binnen de Vion-divisie varkens; van slacht, verwerking tot aan de afzet van alles wat met het varken te maken heeft.

Nu is Godert Tegelberg officieel nog de COO Pork. Hij is sinds april 2014 werkzaam in deze functie en is nu al de derde Vion-topman die binnen een jaar na aanstelling plaats moet maken. CEO Michiel Herkemij en Jacques Straathof gingen Tegelberg al voor. Tegelberg blijft overigens wel werkzaam binnen Vion Food. Hij gaat zich toeleggen op exportmarkten en de verdere integratie met Duitsland.

Interim CEO Tom Heidman over de reden van de verschuivingen binnen zijn organisatie: “Wij zijn als geen ander in staat om op basis van onze vleesexpertise en onze marktkennis het aanbod accurater en beter af te stemmen op de huidige en de verwachte vraag van de markt. Onze toegang tot afzetmarkten wereldwijd in combinatie met een significant grotere toevoer van dieren vergeleken met het merendeel van onze concurrenten, biedt ons een potentieel voordeel dat we verder gaan benutten.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer