PEF generator van Versleijen

Voerkosten bepalen voor een groot deel de kostprijs van uw varkens. Een goed en betrouwbaar voersysteem is dan ook onmisbaar. Versleijen biedt efficiënte en innovatieve voersystemen voor het voeren van droog- of brijvoer. Bij LIV Venray vindt u ons op standnummer 338.

Voor de automatisering met brijvoer heeft Versleijen passende systemen voor iedere stal- of diercategorie. Nieuw in het programma is de met goud bekroonde innovatie tijdens de Eurotier in Hannover te weten het Big Dutchman “PEF” systeem.

Met het PEF systeem in uw installatie maakt u het mogelijk om snijmais te verwaarden in het voer voor de varkens. Tot nu toe was dat alleen mogelijk met korrel in de vorm van CCM. Doordat de gehele plant gebruikt kan worden is een aanzienlijke besparing te realiseren op de voerkosten. 

De snijmais wordt in een voormengsel verwerkt welke na indosering tot een moes gemalen wordt middels een speciaal hiervoor ontworpen vermaler. Deze moes wordt op zijn beurt via de PEF generator als gewoon bijproduct ingedoseerd in het te voeren mengsel. Op het moment dat de mais de PEF generator passeert wordt de celwand opengebroken waardoor de energie beschikbaar en verteerbaar wordt voor de dieren. Het te voeren mengsel kan economisch tot ongeveer 15% deze maïs component bevatten. Nagenoeg iedere installatie kan eenvoudig met dit systeem uitgebreid worden.

Versleijen in Oirlo heeft jarenlange ervaring en kan u bedrijfsspecifieke en bedrijfszekere oplossingen bieden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer