Luchtwarmtewisselaar van R&R Systems

Varkenshouder Twan Dirks heeft een zéér bijzondere zeugenstal met de uitstraling van een leerlooierij fabriek in Loon op Zand. De stal voldoet volledig aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. Dirks maakt onder meer gebruik van warmteterugwinning uit stallucht van R&R Systems.

Dirks is altijd op zoek is naar verbeterpunten. Op zijn bedrijf vinden regelmatig onderzoeken plaats. Zo heeft hij Philips de energiestromen in zijn varkensstal laten onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat de varkens zelf 160 KiloWatt aan warmte produceren, terwijl het opgesteld vermogen aan kachels 120 KiloWatt was. Toen hij dit zag wist hij wat hem te doen stond: een systeem zoeken wat de warmte van de dieren terug kan winnen. Twan: "Ik vond de warmtewisselaars van R&R Systems het meest degelijk, daarom heb ik met hun zaken gedaan."

Het luchtwarmtewisselaarsysteem bij Dirks heeft twee functies: het terugwinnen van warmte en het voorverwarmen van de binnenkomende lucht. Dirks doet er alles aan om de gezondheid van zijn dieren hoog te houden. Daarom heeft hij ook luchtwarmtewisselaars voor de diverse luchtinlaatsystemen geplaatst. Deze wisselaars warmen de binnenkomende lucht op met warmte van de uitgaande lucht. Hierdoor zitten de varkens niet meer in de tocht en is de varkenshouders minder energie kwijt aan het opwarmen van de afdelingen. Door de opwarming van de binnenkomende lucht krijg je een veel constanter stalklimaat wat ten goede komt aan de gezondheid van de dieren.

Streeft u net als Twan Dirks naar de beste gezondheid voor uw varkens en wilt u energie besparen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij R&R Systems of bel (0492 322437) of mail (info@energieverdieners.nl). 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer