Easy Slider van Versleijen

Doordat zeugen steeds beter presteren en steeds grotere tomen biggen ter wereld brengen is het vanzelfsprekend dat ook de voerstrategie hierop aangepast moet worden. 

Doordat de meeste kraamzeugen nog “gewoon” 3 x daags gevoerd worden, wordt het natuurlijke gedrag van zogen iedere voedering onderbroken. Individuele voedering van kraamzeugen is hierdoor steeds meer een wens van de zeugenhouder. Versleijen Oirlo presenteert hiervoor de Big Dutchman Easy Slider ook tijdens de LIV Venray. U vindt ons bij standnummer 338.

De Big Dutchman Easy Slider is een voersysteem welk voor ieder kraamhok geplaatst wordt. De zeug zelf bedient een klepel in de valbuis wanneer ze voer tot zich wil nemen. Op deze manier valt er ongeveer 50 gram droogvoer in de trog. De volgende portie valt pas weer als de zeug hierom vraagt. Hierdoor is er in de kraamstal veel meer rust omdat de traditionele voertijden vervallen en de zeug alleen actief wordt als ze zelf de behoefte ervoor heeft.

Grote voordelen van de Easy slider:

 1. De zeug blijft in een veel betere conditie
 2. Betere verdeling van energie over de dag
 3. Hogere melkgift
 4. Er wordt minder voer verspilt
 5. Zeer goede hygiëne
 6. Hogere biggengewichten

Versleijen in Oirlo heeft jarenlange ervaring en kan u bedrijfsspecifieke en bedrijfszekere oplossingen bieden.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer