Varkensprijzen herstellen traag

Rabobank is niet erg optimistisch over het herstel van de Nederlandse varkensprijzen in het eerste kwartaal van 2015. De voorraden varkensvlees, niet alleen in Nederland maar de hele EU, zijn opgelopen in het vierde kwartaal van 2014. Dit zorgt voor een prijsdrukkend effect en vertraagt het aantrekken van de prijzen, constateert de Rabobank. Te meer daar de consumptie van varkensvlees amper zal toenemen door de lagere prijzen, die de retail vertraagt doorberekent aan de consument.

Daarbij komt dat het aanbod van varkensvlees de komende maanden in belangrijke exporterende zal toenemen. De varkensproductie in de VS komt weer op peil na de terugval door de PEDv-uitbraken.

Lees het kwartaaloverzicht van Rabobank.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer