Basis en plus voor Van Rooi biggen

Van Rooi Group heeft al jaren een eigen varkens- en zeugennotering en is vanaf 1 januari 2015 uitgekomen met een eigen biggenprijs. Van Rooi koopt en verkoopt namelijk ook nogal wat biggen in binnen- en buitenland.

Reden om met een eigen biggennotering te komen is volgens van Rooi omdat zijn er te veel schommelingen in de bijbetaling zijn. De prijs moet goed staan, zoals de markt dat toelaat. Het kan volgens Van Rooi niet zo zijn dat de toeslag per big hoger is dan de basisprijs.

Naast een basisnotering per big hanteert Van Rooi ook een hogere notering. De Van Rooi biggenprijs basis geldt met name voor de afzet van biggen van 25 kilo inclusief btw in Nederland. De Van Rooi biggenprijs+ is een notering voor grote koppels biggen van 25 kilo (inclusief btw) die met name bestemd zijn voor export. Het betreft een notering voor het leveren volle vrachten en ook zijn de biggen bijvoorbeeld gegarandeerd gevaccineerd.

Het verschil tussen beide noteringen bij Van Rooi bedraagt in de eerste drie weken van dit jaar 2 euro per big blijkt uit cijfers op hun site.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer