Duidelijkheid geven over zelfcontrole

EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma sprak onder meer met de varkenssector over het voortzetten van de Monitoring Kritische Stoffen na het opheffen van de PVE. DE verplichting van zelfcontrole geldt in principe voor alle landbouwhuisdieren.

Dijksma gaat daarom binnen afzienbare tijd de Regeling diergeneesmiddelen aanscherpen en verduidelijken. Deze Regeling geeft aan dat er voor veehouders een verbod is op het gebruik van verboden stoffen. Ook gaat het over vleesverwerkers die alle nodige maatregelen moeten treffen om alleen dieren te slachten die vrij zijn van residuen en verboden stoffen. 

Deze nationale Regeling diergeneesmiddelen is een uitvloeisel van de Europese richtlijn met een expliciete bepaling over de zelfcontrole en medeverantwoordelijkheid van marktdeelnemers over het gebruik van diergeneesmiddelen en verboden stoffen.

Hoe zelfcontrole in de verschillende veesectoren uitgevoerd moet worden, dat laat Dijksma over aan de ketenpartijen. De NVWA zal op de verplichte zelfcontrole gaan toezien.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer