Biggen bijvoeren hot item

Biggen bijvoeren was een hot item op Eurotier. Fabrikanten presenteerden verschillenden concepten en technieken, die afrekenen met de klassieke manier van bijvoeren.

AutoSuin
Nutrisuin presenteerde de AutoSuin, een volautomatische mobiele papmixer. Hij werkt eigenlijk net als een industrieel koffiezetapparaat: poeder en water blijven gescheiden totdat op de doseerknop wordt gedrukt. AutoSuin kan tot 40 liter verse pap of brij per minuut aanmaken.

 


Rescue Care
Provimi toonde op Eurotier haar Rescue Care concept. Een mixer, buizensysteem en cups maken het mogelijk volledig geautomatiseerd melk of prestarter bij te voeren.

Nutrix+
Weda presenteerde ook Nutrix+, een systeem dat zowel melk als brij in het kraamhok volledig automatisch kan doseren. De melk valt naar beneden in het voerbakje. Er is dus nooit rechtstreeks contact tussen de melk of brij in het voerbakje en de leiding.


Verplaatsbare melkcup
Van Osch Uden kwam op Eurotier met een antwoord op de vaste rondpomp systemen, met een cup of bakje in elk kraamhok. De stalinrichter presenteerde een verplaatsbare melkcup.

Overbodige luxe?
Melk bijvoeren is geen overboidge luxe. Of toch wel? Varkenshoudster Ruth van de Haar schrijft in haar blog op varkens, dat bijvoeren niet nodig zou moeten zijn. Ze denkt dat als het microklimaat in de kraamstal op orde is, de zeug meer melk produceert, waardoor bijvoeren overbodig is. 
Varkens is ook benieuwd naar uw mening. Stemmen en reageren kan via onze poll.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer