CDA en VVD tegen meer dierenwelzijnsregels

Staatssecretaris Sharon Dijksma kan zich beter richten op handhaving van bestaande Europese regels omtrent dierenwelzijn, dan te pleiten voor nog meer Europese regels voor de landbouwsector. ?Dat zegt VVD-Kamerlid Helma Lodders tegen Nu.nl.

Dijksma maakte eerder deze week bekend het liefst nog dit jaar een dierenwelzijnstop te organiseren. Samen met haar collega’s uit Duitsland en Denemarken wil zij met dierenwelzijnsorganisaties in overleg treden over hoe zij verregaande dierenwelzijnsverbeteringen op de Europese agenda kan zetten. Lodders noemt het voornemen van de bewindsvrouw "een mooi streven". "Maar het is beter om prioriteit te stellen aan de handhaving van bestaande Europese richtlijnen.”

Volgens het CDA gaat Dijksma juist veel te ver met haar dierenwelzijnsbeleid. Kamerlid Jaco Geurts zegt tegen Nu.nl dat Nederland onnodig voorop loopt met het verbod op bijvoorbeeld het castreren van biggen. "Deze maatregelen kosten de sector de kop", aldus Geurts. "De dierenwelzijnsschroeven worden te ver aangedraaid. Wij blijven in Nederland maar voorop lopen."

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer