Varkensboer verdient nu ook overheidssteun

Een noodkreet van LTO en NVV is uitgezonden richting de overheid. Nederlandse varkenshouders verdienen overheidssteun bij het doorstaan van de Russische handelsboycot, vinden de belangenbehartigers van de varkenssector. Het water staat aan de lippen van varkensboeren door achterblijvende varkensprijzen. Bovendien is de boycot geen normaal ondernemersrisico.

Volgens LTO en NVV zou het de Nederlandse overheid sieren als ze niet alleen de tuinders en melkveehouders steunen, maar ook de varkenshouders. Dit kan via directe financiële steun en ondersteuning bij het aanboren van nieuwe afzetmarkten, menen NVV-voorzitter Ingrid Jansen en Maarten Rooijakkers vakgroepvoorzitter LTO Varkenshouderij. Maar ook zouden varkenshouders in aanmerking moeten kunnen komen voor flankerend beleid, zoals het aanvragen van arbeidstijdverkorting of een tijdelijke WW-uitkering voor personeel.

Wat NVV en LTO betreft moeten er oplossingen komen die ondernemers uit de brand helpen. Daarnaast roepen ze bewindslieden en politici op Nederlands varkensvlees te promoten tijdens hun buitenlandse zakenreizen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer