Publiek weren van Deense varkensbedrijven

Het overlijden van vier Deense ouderen die besmet waren met MRSA, heeft zijn weerslag op de varkenshouderij in Denemarken. Een gezondheidsexpert wil dat tijdens de traditionele zondag van de landbouw, varkensbedrijven uitgesloten zouden moeten worden van deelname. “Zij moeten op de derde zondag in september geen publiek op hun bedrijven willen ontvangen”, stelt professor in de klinische microbiologie, Hans Jorgen Kolmos van Southern University.

Ook de ruim honderd Deense varkenshouders die regelmatig hun staldeuren openen voor bezoekers zouden dat volgens hem niet meer moeten doen.

Bedrijfsbezoeken van bijvoorbeeld schoolkinderen kunnen de kans op overlijden aan MRSA bij bepaalde risicogroepen verhogen. Daarom is er volgens Kolmos geen reden mensen tijdens open dagen bloot te stellen aan het risico op het oppikken van de MRSA-bacterie op varkensbedrijven. “Kinderen worden er zelf niet ziek van, maar ze kunnen bijvoorbeeld wel hun grootouders in verpleeghuizen besmetten. Deze risicogroep kan zich niet veroorloven om deze bacterie te krijgen", aldus Kolmos.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer