Zuid-Afrikaanse zeug gaat de groep in

Verbeteren van het dierenwelzijn krijgt in Zuid-Afrika een impuls. Supermarktketen Woolworths verkoopt vanaf eind september alleen vers varkensvlees dat afkomstig is van varkensbedrijven waarbij zeugen in groepshuisvesting zijn gehouden. De introductie van zeugvriendelijk varkensvlees is een primeur voor Zuid-Afrikaanse retailers.

Klanten van Woolworths zullen het mens- en diervriendelijker geproduceerde varkensvlees herkennen aan speciale stickers op de verpakkingen. De tekst vermeldt "Vriendelijker voor Zeugen".

Eind 2014 wil Woolworths de eis van zeugen in groephuisvesting ook doorvoeren bij haar huismerk van vers verwerkt en gezouten varkensvlees. Het gaat dan om producten als bacon, boerenworst en worstjes.

Medio 2015 gaat de voorwaarde van groepshuisvesting ook gelden voor haar merkproducten gekookte hammen, vleeswaren, pizza's, broodjes en taarten. Hiermee stelt Woolworths Zuid-Afrika gelijke eisen aan huisvesting van drachtige zeugen als de EU-regelgeving.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer