Campagne verborgen dier moet op etiket

De voedselwaakhoond Foodwatch, is gestart met een publiekscampagne over een transparante etikettering van etenswaar waarin ook producten van dieren zitten. Dierlijke hulpstoffen worden bij heel veel verschillende voedselproducten toegepast, terwijl consumenten dat niet eens weten. Zo kan er bijvoorbeeld gemalen varkenshaar in brood zitten of varkensgelatine in geitenkaas. Zoiets zou volgens Foodwatch allemaal op het etiket vermeld moeten worden. Consumenten moet volledige openheid gegeven worden en het moet ze bewust maken van dit stukje 'verborgen dier' in hun voeding.

Volgens Foodwatch bevatten verrassend veel voedselproducten dierlijke producten en het wordt tijd dat je deze terug te vinden zijn op het etiket. Daarom dringt de voedslewaakhond er bij de overheid op aan om voedselproducenten te verplichten om alle dierlijke bestanddelen duidelijk op de verpakking te vermelden. Op de site van Foodwatch kunnen mensen deze campagne steunen.

Volgens FLNI , de branchevereniging van voedsleproducenten, zijn het Europese regels waaraan levensmiddelenfabrikanten zich moeten houden. Ook maakt een te vol etiket het er voor de consument volgens de FLNI zeker niet duidelijker op.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer