Actiedag varkensweekend op 6 september

Het samen de schouders eronder zetten is het speerpunt van zowel de NVV als de LTO-vakgroep Varkenshouderij. Deze eensgezindheid komt ook naar buiten bij de organisatie van de zevende editie van het Weekend van het Varken. Samen met de stichting Varkens in Zicht en het NAJK willen de belangenbehartigers van de varkenssector het varkensweekend wederom tot een groot succes maken. Met beperkte middelen, maar vereende krachten verwachten de organisatoren 40.000 mensen naar de boerenerven te trekken op 13 en 14 september.

Daarom roepen de LTO en NVV al hun leden op om het publieksevenement bij de circa 36 deelnemende varkensbedrijven te promoten. Met deze flyer kunnen ze in hun omgeving al aan de slag.

Het gezamenlijke doel is dat meer dan 1 miljoen mensen op de hoogte zijn van de mogelijkheid om een kijkje te kunnen nemen in een varkensstal. Om de actie op kracht bij te zetten, wordt zaterdag 6 september bestempeld tot dé actiedag. Dan gaan varkenshouders en mensen uit de periferie aan de slag met het en masse informeren van burgers over het op stapel staande Weekend van het Varken. Zo verwachten de organisatoren volop aandacht van de lokale, regionale, landelijke media te trekken. Iedereen die op die dag mee wil doen, wordt verzocht zich voor 25 augustus aan te melden via de de site Stap in de stal.

Kijk voor meer informatie bij Stap in de stal.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer