TOPIGS 20 zeug presteert constant beter

De genetische capaciteit voor vleesvarkenseigenschappen van de TOPIGS 20 zeug is de afgelopen jaren sterk verbeterd, blijkt uit de laatste genetische trends. TOPIGS constateert dat in de periode 2008-2013 de genetische aanleg voor spierdikte is gestegen met 1,1 millimeter. De aanleg voor spekdikte is bij de TOPIGS 20 zeug met 1,0 millimeter afgenomen. De genetische aanleg voor groei steeg met 32 gram groei per dag en die voor voerconversie verbeterde met 0,02 per jaar.
TOPIGS geeft aan dat nakomelingen van de jongste generaties TOPIGS 20 zeugen dat in de praktijk ook al duidelijk zien.

In dezelfde periode van vijf jaar stegen de vruchtbaarheidseigenschappen van de TOPIGS 20 zeugen eveneens. De genetische capaciteit voor levend geboren biggen nam met 0,7 big per worp toe, het aantal spenen bij de zeug steeg ook met 0,7. De biggensterfte daalde met 1,3 procent terwijl het geboortegewicht stabiel bleef. Ook de duurzaamheid van de TOPIGS 20 zeug en de vitaliteit van haar biggen verbeterden.

Lees ook

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer