Gelderse veebedrijven mogen ontwikkelen

Met decentraal uit te voeren maatwerk wil de provincie Gelderland de landbouwsector sturen richting duurzaamheid en vernieuwing. De provincie wil deze ontwikkeling stimuleren door groeiruimte te geven aan veehouderijbedrijven die zich extra inspannen om met kwaliteit te ontwikkelen op het terrein van duurzaamheid, dierenwelzijn, gezondheid en ruimtelijke kwaliteit. Een versnelde verduurzaming van de Gelderse veehouderij, is het doel. 

De veehouderij moet ook in Gelderland duurzamer om maatschappelijk draagvlak te behouden. Wet- en regelgeving blijven volgens de provincie nodig, maar ondernemers moeten zelf ook maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Ze dienen transparant te werken en een open dialoog aan te gaan met omwonenden, zeker bij uitbreiding van hun bedrijven.

Op nieuwe locaties veehouderijbedrijven stichten, sluit de provincie uit. Er komen namelijk nog grote hoeveelheden boerderijen vrij. Naar deze bestaande locaties kunnen zich ontwikkelende veehouderijen uitwijken. Zo wil Gelderland de veehouderij op een verantwoorde wijze verder laten ontwikkelen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer