Kwart varkens integraal duurzaam gehuisvest

Bijna een op de vijf varkensstallen is inmiddels integraal duurzaam gebouwd. De varkenssector voldoet eind 2013 al ruimschoots aan de overheidsdoelstellingen op gebied van integrale stallenbouw. Per 1 januari 2014 was 17,6 procent van alle varkensstallen integraal duurzaam gebouwd, waar 8 procent de doelstelling van de overheid is. Dit wijst de monitoring van integraal duurzame stallen, uitgevoerd door LEI Wageningen UR, uit.

In het oog springt ook het verschil in het aantal integraal duurzame varkensplaatsen (26,2 procent van alle dieren) en het percentage integraal duurzame varkensstallen. Dit verschil van 8,6 procent betekent dat in duurzaam integrale varkensstallen gemiddeld meer varkens worden gehuisvest.

Het percentage integraal duurzame varkensstallen blijft de komende jaren alleen maar stijgen, stelt EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma. In het kader van de uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij (UDV) is afgesproken dat vanaf 2015 elke ondernemer bij nieuwbouw duurzaamheidstappen zet. Dijksma stuurde het rapport Monitoring integraal duurzame stallen naar de Tweede Kamer.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer