Expertpanel gaat verduurzaming versnellen

Gedeputeerde Staten hebben het Panel Zorgvuldige Veehouderij (PZV) ingesteld. Via dit panel van onafhankelijke deskundigen wil het Brabantberaad innovatie en verduurzaming in de veehouderij bevorderen. Oud-gedeputeerde Peter van Vugt heeft de leiding over het PZV.

De ontwikkeling naar een zorgvuldige veehouderij vraagt om vernieuwende en duurzame bedrijfsconcepten. Hierbij gaat het om perspectiefvolle bedrijfsconcepten die niet passen in de afgesproken kaders. Deze ontwikkelingen moeten een kans krijgen en verdienen navolging door andere bedrijven.

Het PZV gaat gemeenten onafhankelijke adviezen geven over kansrijke innovaties in de veehouderij die volgens de regels van de Verordening ruimte en Brabantse Zorgvuldigheidsscore (BZV) niet gerealiseerd kunnen worden. Vanwege de maatschappelijke aandacht en het belang van snelle vergunningsbeoordelingen gebeurt dit alles transparant. Daarnaast adviseert het panel de provincie over het actueel houden van de BZV.

In het PZV-panel zitten onder meer de Onno van Eijk, communicatieadviseur bij Imagro, Maurits Steverink, ketenmanager veehouderijketens en lector duurzame veehouderijketens HAS, Han Swinkels.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer