TOPIGS en Norsvin fuseren

Topigs Norsvin is de nieuwe speler op de mondiale markt voor varkensgenetica. 

Begin juni 2014 bundelden TOPIGS International en Norsvin International AS hun internationale activiteiten. Samen gaan ze samen verder onder de naam Topigs Norsvin met het hoofdkantoor in Vught. 
Door deze fusie is er een wereldwijde en toonaangevende varkensfokkerijorganisatie ontstaan met een jaaromzet van ruim 130 miljoen euro.
TOPIGS Nederland, Varkens K.I. Nederland en het Noorse Norsvin SA zijn geen onderdeel van de samenvoeging.

Elkaar aanvullen
“TOPIGS en Norsvin zijn een perfecte combinatie”, verklaart Martin Bijl, algemeen directeur van Topigs Norsvin. “We werken beiden met een sterk R&D programma en hebben aanvullende productportfolio’s. TOPIGS heeft robuuste, makkelijk te managen varkens die het beste zijn op vlak van totale voerefficiëntie. Norsvin heeft hoogproductieve, efficiënte en bevleesde varkenslijnen. Ook de marktpositie is complementair met TOPIGS’ wereldwijde aanwezigheid en Norsvins positie in Scandinavië, de Verenigde Staten en de Baltische regio.”

Slimmer investeren in R&D
Zowel TOPIGS als Norsvin is een coöperatie en steekt heel veel onderzoeksgeld in genetische vooruitgang. Zo komt de winst in de vorm van toegevoegde waarde via betere varkens weer terug bij de leden. “Door de fusie kunnen we slimmer investeren in R&D-activiteiten”, benadrukt Bjarne Holm, CDO bij Topigs Norsvin. “Zo versnellen we de genetische vooruitgang en is er een extra impuls voor het ontwikkelen van nieuwe producten.” Het gecombineerde R&D-budget bedraagt ongeveer 18 miljoen euro, oftewel 14 procent van de jaarlijkse omzet.
Ook hecht Holm aan een optimale productondersteuning middels lokale aanwezigheid en afstemming op de individuele behoefte van de klant. “Samen hebben we de mensen, de producten en de kennis om meer te bieden, dan andere fokkerijorganisaties.”

90 miljoen slachtvarkens
Met een productie van meer dan 1,55 miljoen gelten en meer dan 8 miljoen doses sperma per jaar is Topigs Norsvin een van de grootste leveranciers van varkensgenetica in de wereld. Jaarlijks worden ruim 90 miljoen slachtvarkens geproduceerd met Topigs Norsvin-genetica.

Bekijk ook de toelichting in het filmpje van John Lorist.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer