Zwanenburg is weer gewoon varkenshouder

Officieel weet Wyno Zwanenburg nog niets definitiefs van de uitslagen van de verkiezingen van het Europees Parlement. “Ik weet niet hoeveel stemmen ik heb getrokken. Wel is het zo dat de VVD met drie mensen in het EP komt.”

De VVD-kandidaat voor het EP is thuis in Odiliapeel gewoon aan het werk als varkenshouder. “Jammer, maar het is zoals het is. Ik ben weer terug bij de orde van de dag. Het leven gaat door”, reageert Zwanenburg gelaten. "Natuurlijk ben ik benieuwd naar de officiele uitslag en hoeveel voorkeursstemmen ik heb getrokken van over heel het land." De ex-NVV voorman gelooft niet dat hij een van de drie VVD-ers van hun plek zal verdringen.

Wel heeft hij Annie Schreijer en Jan Huitema via social media gefeliciteerd met het trekken van voldoende voorkeursstemmen. Volgens Zwanenburg is hun succes te danken aan de vele stemmen uit hun regio. “Mijn manco is dat ik geen persoonlijke campagne heb mogen voeren. Foto’s of spandoeken van mijzelf plaatsen mocht niet van mijn partij. Bovendien moest ik mijn verkiezingscampagne helemaal zelf bekostigen.”

Lees ook: Brussel krijgt boerenverstand erbij.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer