Ingrid Jansen beoogd frontvrouw NVV

Als het aan het landelijk bestuur van de NVV ligt, wordt Ingrid Jansen hun nieuwe voorzitter. Tijdens de algemene ledenvergadering op 19 mei wordt zij als enige kandidaat gepresenteerd. Jansen is de beoogd opvolger van Bennie van Til, die in januari zijn functie neerlegde in verband met gezondheidsproblemen.

De 29-jarige Jansen woont in Den Haag, maar heeft haar roots in het Brabantse. Zij is geboren in Breda en haar ouders hebben een varkensbedrijf. Momenteel is Jansen actief als senior beleidsmedewerker bij LNV. Voorheen was zij onder meer beleidsmedewerker bij VVD Europarlementariër Jan Mulder in Brussel.

Jansen vandaag in Barneveld tijdens de perspresentatie over haar keuze om te gaan voor het NVV-voorzitterschap: "Al sinds mijn 15e voel ik een intrinsieke drive om het imago van de varkenshouderij te willen verbeteren. Ik wil dat de Nederlandse varkenshouderij toonaangevend is en blijft voor de rest van de wereld."

Na vier mannelijke kartrekkers en een 20-jarig bestaan, breekt nu een tijdperk aan met een NVV-frontvrouw. Jansen wordt de eerste NVV-voorzitter zonder eigen varkensbedrijf. Volgens vice-voorzitter Theo Duteweerd is het voorzitterschap een fulltime functie en vergt het veel capaciteiten. “Met Ingrid hebben we een goed opgeleide kandidaat binnengehaald die de sector kent en weet hoe de hazen lopen in politiek Den Haag en Brussel.”

In september viert de NVV haar 20-jarige bestaan. Het eerste wapenfeit van Jansen, mits verkozen tot NVV-voorzitter, zal dan zijn om de NVV toekomstvisie te presenteren.

Lees het interview met Ingrd: Tijdperk Ingrid breekt aan voor NVV.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer