Zelf scoren Brabantse zorgvuldigheid

Veehouders kunnen zelf checken hoe ze scoren op de Brabantse Zorgvuldigheidsscore (BZV). De Provincie heeft een 1.0 versie van de BZV-score gemaakt.
Met de BZV krijgt een veehouder inzicht in de zorgvuldigheid van zijn bedrijf. Oftewel: zijn de gezondheid van mens en dier, dierenwelzijn en de effecten op de omgeving in orde.

Bij een voldoende BZV-score kan een veehouder ontwikkelruimte verdienen, maar uitbreiding is niet onbegrensd. Een veehouder heeft binnen de BZV de keuzevrijheid om zijn pakket van verbeteringen zelf samen te stellen bij uitbreiding.

Uitgangspunt voor de BZV zijn onafhankelijk erkende certificaten. Daarnaast zijn de gegevens over de fysieke inrichting van het bedrijf van belang. Die staan grotendeels in de vergunningsaanvraag die de veehouder bij de gemeente indient en in de gecombineerde opgave die hij jaarlijks bij het ministerie van EZ doet.

De 1.0-versie van de BZV (in Excel) is hier te downloaden. Later dit jaar komt er een webapplicatie van de BZV-score. 

Bedrijfsuitbreidiing
Op de site van de Provincie Noord-Brabant kunnen veehouders via een video kijken en horen wat de bedoeling is van de BZV bij uitbreiding van hun bedrijf.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer