Innovatieve en ondernemende zuiderbuur

Maarten van Dijck (26) ziet de toekomst rooskleurig in, alhoewel de prijzen al jaren op een laag niveau liggen. Desondanks is de  jonge Belgische varkensboer ondernemend en innovatief bezig. Hij ontving samen met zijn ouders in 2011 een prestigieuze prijs. De Van Dijcks werden geëerd met de Vlaamse Agrafiekprijs voor het meest innovatieve varkensbedrijf in Vlaanderen. 
Sinds 2006 onderneemt Maarten samen met zijn ouders. Het varkensbedrijf bestaat inmiddels uit 500 zeugen, 100 opfokgelten, 2400 biggen en 3500 vleesvarkens. het bedrijf telt drie locaties in en rondom Loenhout, net over de grens bij Breda. Als de ouders van maarten met pensioen gaan, komt zijn vriendin, Liesje Paepen in het bedrijf.
In een nieuwe zeugenstal weet Van Dijck  uitstekende resultaten te boeken. Het Belgische familiebedrijf slaagt erin kosten te drukken door zelf grondstoffen (tarwe, gerst, CCM) met aanvullend voeder te verwerken en door zelf de mest uit te rijden.

Lees meer en bekijk de beelden van het Innovatief Belgisch familiebedrijf.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer