Beter Leven met paplepel erin

Babyvoedingfabrikant Olvarit geeft aan uiterlijk medio 2015 alleen nog varkensvlees te gebruiken dat wordt geproduceerd volgens de welzijnseisen van één Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Olvarit zegt de grootste zorg te besteden aan de kwaliteit en veiligheid van haar producten. Dierenwelzijn is daar onderdeel van. Zo krijgen baby's voortaan via de paplepel het belang van dierenwelzijn bijgebracht.
Volgens Wakker dier is dit het eerste succes van hun nieuwe varkenscampagne om het welzijn van varkens te verbeteren. Supermarkten hebben in 2013 al aangegeven vanaf 2015 alleen nog vlees te verkopen van varkens met een beter leven. De actiegroep gaat achterlopende (voedingsmiddelen)bedrijven aansporen om dit ook te doen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer