Partijen in Brabant kritisch richting retail

Verschillende fracties in de Provinciale Staten (PS) van Brabant vinden dat de retail te weinig verantwoordelijkheid neemt bij de verduurzaming van de veehouderij. Dat bleek tijdens de vergadering van PS over de Verordening Duurzaamheid 2014.

Zowel VVD, CDA als SP gaven aan dat ze de retail, ondanks de afspraken die in het Verbond van Den Bosch zijn gemaakt, gemist hebben aan de onderhandelingstafel bij het Brabantberaad. Veerle Slegers van de SP riep daarom staatsecretaris Dijksma op van overheidswege maatregelen te treffen om de retail bij de verduurzamng van de veehouderij te betrekken. Noud van Vught van het CDA sprak zijn vrees uit dat 'de boeren anders aan de laatste mem zullen hangen'. En volgens Magriehta Prins van de VVD kan de transitie niet zonder goede verdienmodellen plaatsvinden. 'De Brabantse boer moet weer trots zijn en Brabant weer trots op de boeren', zei zij.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer