'Laat het niet uiteen spatten'

De Provinciale Staten van Brabant vergaderen op vrijdagochtend 7 februari over de Verordening Ruimte. Daaraan voorafgaand hebben tegenstanders van de intensieve veehouderij acties aangekondigd bij het provinciehuis. Maar gebeurt er ook iets vanuit de varkenshouderij?

Maarten Rooijakkers, voorzitter (Z)LTO Varkenshouderij is in de vroege ochtend van 7 februari wel present bij het Provinciehuis van Noord-Brabant, maar niet om actie te voeren. Hij wil vooral horen of de Provinciale Staten de voorgestelde Verordening ruimtie 2014 aannemen. "Op hoofdlijnen zijn we het met de Verordening eens. Het betreft afspraken die alle dierlijke sectoren aangaan. Hopelijk zegeviert het gezonde verstand en laten de provinciebestuurders zich niet leiden door emoties." Rooijakkers waarschuwt voor wat er gebeurt als de huidige afspraken niet overeind blijven. "Dan spat alles uiteen en zijn we weer terug bij af. Daar is werkelijk niemand bij gebaat."

Vanuit de varkenssector gaat de Nederlandse Vakbond Varkenshouders op vrijdag 7 februari in alle vroegte wel iets op poten zetten bij het provinciehuis. Over de inhoud en boodschap van de actie wil de NVV nog niks kwijt. "Maar er staat wel wat te gebeuren", aldus communicatiemedewerker Caroline van der Plas van de NVV.

Lees ook:  Besluit Verordening Ruimte nabij

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer