Stalboekje varkens herzien

Het Instituut voor Voedselveiligheid van de Wageningen UR, Rikilt publiceert het stalboekje varkens 2014. De geactualiseerde versie bundelt de huidige kennis over de mogelijkheden van kruiden en andere natuurproducten voor de varkenshouderij. Die producten kunnen het gebruik van antibiotica mee helpen terugdringen. Kruiden kunnen de natuurlijke gezondheid van varkens namelijk bevorderen.
De eerste stalboekjes zijn uitgegeven in 2009 en oorspronkelijk gemaakt voor de biologische veehouderij. Deze editie 2014 is aangevuld met nieuwe middelen en beschrijft voortschrijdend inzicht bij het toepassen ervan in de praktijk. Bovendien gaat het boekje in op de kansen voor het toepassen van kruiden en natuurproducten in de gangbare varkenshouderij. Daarvoor zijn goede voeding, huisvesting en hygiëne belangrijke randvoorwaarden voor succes. Ook kan de inzet van die middelen ziektes voorkomen en de ernst ervan reduceren.
Rikilt wil met name dierenartsen informeren over de mogelijkheden van natuurproducten voor de gangbare varkenshouderij. In het stalboekje staan wetenschappelijke onderbouwingen van toepassingen in de praktijk.
Het stalboekje is samengesteld in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    17° / 12°
    40 %
Meer weer