Encebe voor tuchtgerecht Skal

Encebe Vleeswaren, dochteronderneming van Vion moet bij het Skal-tuchtgerecht verantwoording afleggen. De datum van deze zitting wordt begin 2014 vastgesteld.
Encabe heeft verklaard dat er een eenmalig incident heeft plaatsgevonden, waardoor vorig jaar 11.000 kilo ham onterecht als biologisch is verkocht. Het Skal-tuchtgerecht zal oordelen wat een gepaste sanctie voor de overtreding is.

Onderzoek
Skal heeft op basis van de verklaring van Encebe Vleeswaren een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek loopt nog. Skal heeft inspecties uitgevoerd bij Encebe Vleeswaren en bij het vrieshuis Diepop ’s Hertogenbosch. De resultaten van deze inspecties worden nog verwerkt. Beide bedrijven werkten goed mee.

Eenmailig
Skal onderzoekt nu of de overtreding inderdaad eenmalig is, zoals Encebe Vleeswaren aangeeft. Om dit te kunnen bepalen wordt steekproefsgewijs de administratie van 2013 onder de loep genomen. Ook vinden er kruiscontroles plaats in de keten, waarbij producten teruggetraceerd worden van de supermarkt naar het varken.

Verscherpt toezicht
?In 2014 blijft Encebe Vleeswaren onder verscherpt toezicht staan. Dit betekent extra aangekondigde en onaangekondigde inspecties.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer