Activisten breken in bij varkensbedrijven

Dierenbeschermingsorganisatie Animal Rights Watch (ARIWA) is een campagne begonnen met beschuldigingen aan het adres van de varkenshouderij in Duitsland. Het gaat in dit geval om de Duitse vestigingen van de Nederlandse ondernemers Van Gennip en Straathof en de Deense Per en Aksel Kirketerp. Der Spiegel, ARD en NDR hebben aandacht geschonken aan de beelden en de beschuldigingen.

ARIWA heeft ingebroken om video-opnamen te maken. De opnames moeten aantonen dat er welzijnsregels worden genegeerd. Zo zouden de boxen te kort en te smal zijn en de groepshuisvestingseisen niet worden nageleefd. Ook zou er afleidingsmateriaal ontbreken.

Twijfel aan echtheid
Martin
Roberg van de boerenbond in Cloppenburg laat weten te twijfelen aan de echtheid van de beelden. "Misschien zijn sommige shots van een inseminatieafdeling, waar zeugen vast mogen staan," vertelde hij de NDR. “Om echt te zien hoe varkens leven moet je met deskundigen de stal ingaan.” Ook de voorzitter van de Nedersaksische boerenbond, Werner Hilse verwijt de activisten dat ze hebben ingebroken. “Het is vast hun doel geweest om nieuwe leden de werven.”

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer