BIG Challenge 2014 van start

BIG Challenge 2014 is van start. Tijdens de officiële lanceringsbijeenkomst op 23 november gaven de (op dit moment) 140 deelnemende fietsters in het bijzijn van oud-deelnemers en familie het startschot. De actie heeft als doel om minimaal 1 miljoen euro in te zamelen voor Alpe D'HuZes, een actie voor KWF Kankerbestrijding.
Op 5 juni van komend jaar fietsen of lopen de deelnemers van 'BIG Challenge, Veehouderij tegen kanker' zo vaak mogelijk de berg Alpe d'Huez op. Vanuit alle veehouderijsectoren doen mensen mee. Naast geld inzamelen voor het goede doel is het vergroten van de saamhorigheid in de veehouderij een doel van de actie.
Tijdens de officiële aftrap kregen de deelnemers de mogelijkheid om informatie te verzamelen over alles dat ze nodig hebben om hun actie tot een succes te maken. Daarnaast was er een plenaire sessie, waarbij de deelnemers meer te weten kwamen over de doelstellingen van Alpe d'Huzes en BIG Challenge en de missie en visie waarop die gebaseerd zijn. Wil Maas en Hans Diepstraten, beide ervaringsdeslkundigen wat betreft deelname en de ziekte kanker deelden daarnaast in een live-interview hun ervaringen met de aanwezigen.
De komende tijd wordt het aantal deelnemers nog uitgebreid en gaan de deelnemers beginnen aan het volgen van trainingen en het organiseren van acties om sponsorgeld op te halen. Alles is te volgen via www.bigchallenge.eu.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer